2020. április 4., szombat

Irány Kazbegi - Hosszúhétvége a Kazbek hegy lábánál - Grúzia

 Sziasztok!
Hoztam nektek pár kedvcsináló képet a csodaszép grúz hegyekből. Január végén töltöttünk a Rooms Hotelben egy hosszú hétvégét. A kilátás a hotelből és a szobából életem egyik legszebb kilátása volt, a személyzet hihetetlenül segítőkész volt. Az ételek isteniek voltak és túralehetőség is van bőven. A képeken láthatjátok a Kazbek hegyet, ami az orosz grúz határon fekszik és az egyik legmagasabb kaukázusi hegy. A hotel a Kazbek-hegy lábánál helyezkedett el, Stepantsminda faluban és körülbelül, 7 km-re a 14. századi Gergeti Szentháromság-templomtól, amit szintén volt szerencsénk meglátogatni. 
























 Nagyon örülök, hogy még a karanténhelyzet előtt volt szerencsénk ide ellátogatni és talán azért is jövök most ezzel a poszttal, mert pont egy ilyen helyre vágynék szívem szerint, ahol távol a várostól lehetnénk a hegyek ölelésében. Jelenleg a világnak nagyobb baja is van mint ezen sajnálkozni, így mindenkinek azt kívánom, hogy vigyázzatok magatokra, nosztalgiázni és tervezni pedig ér! :) 

Ti voltatok már Grúziában? Terveztek jönni?



Egy gyönyörű napon sikerült feljutnunk a Gergeti templomhoz, szél szinte alig volt és rajtunk kívül csak pár turista volt. Hihetetlen ilyen magasságokban körbenézni. Konkrétan eláll az ember lélegzete ,mély levegőt veszek és csak magamba szívom a pillanatot. 

A festői környezetben lévő Gergeti Szentháromság- templomot a 14. században építették, amely a Kazbek hegy lábánál bújuk meg. Jelenleg a grúz ortodox egyház használja a templomot és nagyon sokat érkeznek ide minden évben, hogy megcsodálják a lélegzetelállító panorámát. 










Ti voltatok már Grúziában? Terveztek jönni?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

...