2020. február 23., vasárnap

Grúzia - Gasztronómia

Egy kis grúz #gasztronómia!🍎
17. nap | #Grúzia

Kértétek... 👇😉
Próbálunk minél több hagyományos nemzeti ételt és italt megkóstolni, ezekből hoztam nektek egy kisebb válogatást az eddigi benyomások és tapasztalatok alapján!

🌰Mi nagy #Khinkali (tésztabatyu) szerelmesek lettünk! Szinte nincs olyan étterem, ahol ne lehetne kapni! A képen ezeket láthatjátok kis batyukban, több fajta ízben lehet kérni, sajt, hús, burgonya és ezek keveréke. Általában 1 db körülbelül 0.95 lari, ami körülbelül 100 ft/darab.


🍞A grúz konyha egyik alappillére a HACSAPURI, jellegzetes helyi kenyér, frissen sütik és helyi sajttal töltik, utcai árusoknál is lehet kapni(viszont azt hallottuk, hogy azért az nem az igazi, frissen étteremben kell enni), néhol tojást is ütnek a tetejére! Sokféle népcsoport miatt sok fajta verzió kering az országban. Hacsapuri  -> videó, ahogy enni kell !


🍭Csurcsela : grúzok kedvelt édessége, rengeteg helyen lehet venni. Mi sokáig nem tudtuk mi ez, hogy kell ezt enni, amire rájöttünk, hogy szeletelni kell, tömény édesség a közepében dió vagy mogyoró, melyet internetes források alapján liszttel sűrített szőlőlében mártanak meg és felfűzik, így marad szépen meg egyben, rúdként, aki jobban tudja, hogy mivel van bevonva, kérem írja meg kommentben,mert mi nem jöttünk eddig rá! 😁


🧀🍷Kipróbáltuk a híres sajttálat egy isteni finom borral! Azt kell hogy mondjam hogy ennél finomabb bort még sosem kóstoltam, pedig jártam már pár helyen, de nekem ez lett a kedvenc! A tálalás és a vendégszeretet tényleg hihetetlenül nagyszerű!


🍹A házi limonádék és egyéb üveges limonádék mint pl nálunk otthon volt a traubi, ha jól emlékszem, itt is megtalalhatóak különböző ízekben, továbbá találtunk egy zöld italt(tárkony), ami teljesen visszarepített gyermekkoromba, nagyinál ittunk ilyen furcsa színű zöld italt gyerekként



Puszi mindenkinek!




Tbilisi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

...